İlan

İPhone kişilerinizi temizlemek oldukça zahmetli olabilir. Ücretsiz bir iOS uygulamasıyla işlem çok daha kolay ve hızlı olabilir. Üçüncü taraf bir uygulama kullanmak istemiyorsanız, bilgisayarınızdaki kişileri manuel olarak silebilir ve birleştirebilirsiniz, ancak daha uzun sürer.

Kolay Yöntem

Kişi listenize üçüncü taraf bir uygulama erişimi vermenin sakıncası yoksa popüler bir seçenek Temizleyicidir. Yinelenen kişi ve numaraların bir listesini sağlar, eski kişi bilgilerini silmeyi kolaylaştırır ve kişileri bir düğmeye dokunarak birleştirir.

Cleaner, uygulamayı kullanmak için bir hesaba kaydolmanızı ister, ancak bu özellikleri kullanmak için aslında yapmanız gerekmez:

  1. Giriş sekmesinde, Yinelenen Kişiler kişilerinizde listelenen tüm yinelenen adların bir listesini görmek için. Alternatif olarak, Yinelenen Telefonlar Farklı adlara atanmış yinelenen numaraların listesini görmek için Ayrıca görüntüleme seçeneği de vardır Yinelenen E-postalar ve Benzer İsimler.
  2. Çözmek istediğiniz kişi adına veya numarasına dokunun. Her adla ilişkilendirilmiş iletişim bilgilerini görmek için her örneğe dokunabilirsiniz. Silmek istediğiniz numaralar varsa hafifçe vurun
    Düzenle ardından tek tek numaraların yanındaki kırmızı düğmeye hafifçe vurun. Yinelenen iPhone Kişilerini Birleştirme veya Silme iPhone Kişilerini Temizleme
  3. Altında Birleştirilmiş Kişi (Önizleme), tüm kişi bilgilerini birleştirdikten sonra kişinin nasıl görüneceğini görebilirsiniz.
  4. Eski sayıları sildikten sonra turuncu renkli Birleştirmek düğmesine dokunun. Tüm kopyaların birleştirilmesi gerektiğinden eminseniz, gri renkli Tüm Kopyaları Birleştir buton.

Uygulamada, ad, telefon ve e-posta yok gibi eksik bilgileri vurgulama da dahil olmak üzere diğer kişi temizleme özellikleri de vardır.

Manuel Yöntem

Kişi listenize bir üçüncü taraf erişimi vermek istemiyorsanız, iCloud hesabınızdaki listeyi manuel olarak inceleyebilirsiniz. İlk olarak kişilerinizi yedeklemek istersiniz.

  1. Adresinde oturum açın Icloud hesabı bir tarayıcıda.
  2. Tıkla İletişim simgesi.
  3. Tıkla Ayarlar dişli çark ve tıklayın Hepsini seç.
  4. Tüm kişileriniz seçildikten sonra, Ayarlar dişli çarkını tekrar tıklayın ve bu sefer VCard'ı dışa aktar tüm kişileri VCF dosyası olarak dışa aktarmak için. Bu adım, saklamak istediğiniz bir kişiyi yanlışlıkla silmeniz durumunda kişilerinizi yedeklemektir.
  5. Daha sonra iCloud arayüzündeki tüm kişileri manuel olarak geçebilir ve yinelenen kişileri manuel olarak silebilirsiniz. Bir kişiyi silmek için klavyenizdeki sil düğmesine basın.
  6. Bir kişide değişiklik yapmak için Düzenle düğmesine basın ve numaralar veya diğer iletişim bilgilerini ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Nancy, Washington DC'de yaşayan bir yazar ve editördür. Daha önce The Next Web'de Orta Doğu editörüdür ve şu anda DC tabanlı iletişim ve sosyal medya erişimi üzerine düşünen bir düşünce kuruluşunda çalışmaktadır.